Lirik Manuk Dadali - Lagu Daerah Jawa Barat

Lirik Lagu Daerah Jawa Barat - Manuk Dadali
Nada Dasar: Do=C
Birama: 2/4
Tempo Lagu: Con Motto / Dengan Gerakan
Berasal dari daerah: Jawa Barat
Diciptakan oleh: Sambas Mangundikarta

Lirik lagu Manuk Dadali.

Mesat ngapung luhur jauh di awang-awang
Mébérkeun jangjangna bangun taya karingrang
Sukuna ranggoas reujeung pamatukna ngeluk
Ngapak mega bari hiberna tarik nyuruwuk

Saha anu bisa nyusul kana tandangna
Gandang jeung perténtang taya bandingannana
Dikipagimir dipikasérab ku sasama
Taya karempan kasieun lébér wawanénna

Manuk dadali manuk panggagahna
Perlambang sakti Indonesia Jaya
Manuk dadali pangkakoncarana
Resep ngahiji rukun sakabéhna

Hirup sauyunan tara pahiri-hiri
Silih pikanyaah teu inggis béla pati
Manuk dadali ngandung siloka sinatria
Keur sakumna Bangsa di Nagara Indonesia